HOOLAHA KUAKAKA | HO'I MA'alahi a me ka ho'ololi

0

Kuʻulua kāu Kāpena

Mālama ʻaliwi Ola

na James Adams Lulai 28, 2021 Heluheluʻia ka 4 min

Hoʻomaʻamaʻa i ka maʻi maʻi poʻo - Japan Scissors USA

Maʻalahi e nānā ʻole i kahi mea hiki ʻole iā lākou ke ʻike. ʻO ke kumu o ka ʻike ʻole ʻia o nā wahi o kou kino e ʻike pinepine ʻole ʻia e paʻakikī nei lākou e ʻike. ʻO kou ʻili ʻili kahi mea hoʻolōʻihi a ʻāpana o kou ʻili maka. Hiki iā ia ke ʻike i ka huhū, ka maloʻo, ka makaʻu, a i ka maloʻo paha.

Nānā pinepine ʻole ʻia kā mākou poʻo poʻo a lawe ʻia no ka mea ʻole. Ke koho mākou i nā huahana lauoho e like me nā shampoos a me nā mea hoʻoneʻe, ʻaʻole mākou e noʻonoʻo pehea lākou e pōmaikaʻi ai i ko mākou lauoho.

Pono ka lauoho olakino e hōʻoia i ke olakino poʻo. Nui nā ala e hoʻomaikaʻi ai i ke olakino o kou poʻo a hoʻonui i kou hilinaʻi.

ʻO kēia wale nō kekahi o nā ala he nui e hiki ai iā ʻoe ke mālama i kou lauoho.

Nā hōʻailona a me nā ʻōuli o kahi ʻili maikaʻi ʻole

ʻO ka maʻi poʻo ke poʻo ka hōʻailona mua he hewa kekahi. ʻO ke poʻo olakino olakino hiki ke ʻike ʻia e:

  • Pana
  • ke ahi
  • Nā puʻupuʻu ma ke poʻo
  • Aila nui loa
  • ʻōlohelohe loa
  • pau ka lauoho

E nīnau i kahi dermatologist inā ʻoe e ʻike i kekahi o kēia mau ʻōuli. ʻ stateslelo ʻo Umar he hiki paha i ka pilikia ke kumu ʻia e ka huahana lauoho a lāʻau paha āu e hoʻohana nei. "Hiki i kahi dermatologist ke kōkua iā ʻoe e hoʻoholo i nā hana e hana ai."

Hoʻohui hou ʻo ia he hōʻailona paha ia o kahi pilikia olakino keu ke hāʻule pinepine kou lauoho.

He aha ke kumu e hōʻino ai ʻo Scalp?

Hoʻopili ʻia ka ulu ʻana o ka lauoho e ke ʻano o ka ʻili. Hiki i kahi hoʻohaunaele i ke kaulike i ka lauoho follicle microbiomes ke kumu i nā pilikia he nui, e like me dermatitis (seborrheic a atopic) a i ʻole dandruff. ʻO nā ʻūpā lepo, ʻino a haumia hoʻi ke kumu o nā maʻi fungal.

Pehea e kiʻi ai i kahi poʻo poʻo olakino

Pono ʻoe e hoʻomanaʻo i kēia mau mea ʻelima inā makemake ʻoe e loaʻa i kahi ʻili poʻo. He mea nui e mālama i ka mākū a me nā aila kūpono i kou lauoho. Pēlā nō ia no ka mālama ʻana i ke kaulike kaulike pH. He mea nui e hoʻomaʻemaʻe i kou poʻo. Hiki iā ʻoe ke hoʻomaikaʻi i ke kahe o ke koko a loaʻa nā meaʻai i kou poʻo. ʻO ka hope, hiki iā ʻoe ke pale i kou poʻo ma ka hana ʻana i ka mea like.

E hoʻohana i nā huahana akahai e holoi i kou lauoho

Hana i kāu poʻo i nā aila kūlohelohe, mālama i ka momona a olakino hoʻi. E maloʻo ka poʻo o ke poʻo a hōʻino hoʻi ke lawe ʻia aku kēia mau aila kūlohelohe. Ke kūʻai ʻana i nā huahana mālama lauoho, pale i ka hoʻohana ʻana i nā sulfates a me nā mea ʻala.

Hiki i ka Sulfate ke wehe i ke poʻo o kāna mau aila kūlohelohe, e hoʻonui ai i ka huhū. Pono ʻoe e hōʻalo i nā huahana kiʻekiʻe i nā kemikolo, e like me ke keʻokeʻo a me nā kala, inā maikaʻi ke poʻo o kou poʻo. Hiki i kēia huahana ke hoʻopōʻino i kāu kumu lauoho a me nā poʻo poʻo.

Mai holoi pinepine i kou lauoho

I pale i ka lauoho aila, pono ʻoe e holoi pinepine i kou lauoho. Hiki i kēia ke alakaʻi i ka lauoho e hāʻule i waho. Hiki i ka shampoo keu ke kala i ka lauoho o kāna mau aila kūlohelohe. Hana ka ʻili i ka aila hou aku e mālama i ka hydration o ka ʻili, e pale ana i ka hōʻemi ʻana o nā aila maoli. ʻO ka hopena e nānā aila ka lauoho.

Hiki ke hoʻonui i ka manawa ma waena o ka holoi lauoho no nā mea me nā poʻo poʻo maloʻo a wīwī paha. E kōkua kēia i ke kaulike i ka hana aila i kou lauoho. Paipai ʻia e holoi i kou lauoho ma ka liʻiliʻi he ʻekolu mau manawa i kēlā me kēia pule.

Hiki ke hoʻohui ʻia i nā mea hoʻohui Omega-3 i kāu papaʻai

Manaʻo ka nui he hiki i ka iʻa iʻa ke hoʻoulu i ka ulu o ka lauoho a pale i ka nalo ʻana o ka lauoho. I loko o 2015, ua hana ʻia kahi noiʻi e nānā i nā wahine i manaʻoʻiʻo he lahilahi ko lākou lauoho. Lawe kekahi hui i ka aila iʻa, a loaʻa kahi i kahi placebo. Ma hope o 90 mau lā, ua hōʻike nā wahine i lawe i nā aila iʻa i ka ulu a me ka ikaika o ka lauoho.

Hoʻoulu ka Omega-3 i ke kahe o ke koko, ka hopena i ka hānai lauoho. Hoʻoemi ia i ka mumū e hiki ai ke lilo i ka lauoho. Ua ʻike ʻia kahi noiʻi 2015 hou aʻe e ʻeha ana nā wahine i ka nalo ʻana o ka lauoho ma muli o ke kumu o ka nalo ʻana o ka lauoho i kumukanawai me ka omega-3 a me nā antioxidants. ʻO nā wahine āpau i lawe i ka pāʻina i hōʻike i ka hōʻemi ʻana o ka lauoho lauoho a me ka hoʻonui ʻana i ka nui o ka lauoho.

E hoʻonui i kāu lawe ʻana i nā Antioxidant

ʻO ke koʻikoʻi oxidative ke hoʻopau ʻia nā antioxidant pono o ke kino e nā radical free. Hiki i ke koʻikoʻi oxidative ke alakaʻi i nā pilikia olakino he nui, e like me ka maʻi puʻuwai, diabetes, a me ka maʻi ʻaʻai. Pilikia hoʻi ka olakino lauoho a me nā poʻo poʻo. ʻO ke kumu waiwai maikaʻi loa o nā antioxidant he mau mea kanu a me nā huaʻai. Hiki i nā huaʻai a me nā huaʻai like ʻole ke lilo i mea maikaʻi no kou kino e loaʻa ai nā antioxidant he nui.

ʻO ka Exfoliation o ke poʻo

Hiki i ka Exfoliating i kou lauoho ke hana i kou ʻili poʻo iʻoi aku ka maikaʻi. ʻO ka Exfoliating i kou poʻo e hoʻoneʻe i nā flakes a me nā pā maloʻo, e like me ke koena o kou ʻili. Hoʻopau ka Exfoliating i kou poʻo i ka pilikia o ka nui sebum buildup a me ka huahana buildup i hiki ke kāpili i nā follicle o ka lauoho. Paipai pū ka Exfoliation i ke kahe o ke koko, kahi e paipai ai i ka ulu ʻana o ka lauoho.

Palekana i kāu poʻo poʻo

Pono ʻoe e pale i kou poʻo mai ka pāhawewe UV e like me kou ʻili. Hiki ke hōʻino ʻia kou poʻo e nā kukuna UV ʻino, a hiki i ka lilo o ka lauoho. Hoʻonui ka lauoho lahilahi i ka makaʻala o kou poʻo e hōʻike i nā kukuna UV. ʻOi aku ka maikaʻi e uhi i kou lauoho me kahi scarf ke hele ʻoe i waho i ka lā no kahi manawa lōʻihi.

He koho maikaʻi nā Probiotics.

Ua ʻōlelo ʻo St. Surin Lord hiki i nā probiotics ke hoʻomaikaʻi i ke olakino ʻōpū a kaulike i ka microbiome. Ua ʻōlelo ʻo ia hiki i nā probiotics ke hoʻomaikaʻi i ke olakino microbiome o ka ʻili a paipai i nā poʻo poʻo maikaʻi, ʻoiai ke pili pono nei ke olakino i ka olakino ʻili.

Hōʻike ʻo ia i kahi probiotic i loaʻa i ʻelua mau ʻano bacteria e like me Lactobacillus a i ʻole Bifidobacterium. Kūpono hoʻi ʻO Lactobacillus reuteri ua hōʻoia e mānoanoa i ka lauoho i nāʻiole.

E hoʻohana i kahi ʻōpala poʻo

Hana kahi scrub scalp i ke ala like me kahi scrub no kou helehelena. Hoʻohana ʻia ia e ʻānai i kou poʻo. Hiki i nā scrubs ke lilo i mea ʻino a i ʻole kino exfoliants. Lawe lākou i nā hunaola ʻili make, aila, a me nā dandruff, a hoʻonui i nā kīʻaha koko ma lalo o ka ʻili e hoʻonui i ka ulu ʻana o ka lauoho. Hiki iā lākou ke hoʻomaha a kōkua me ke kōkua o ke koʻikoʻi.

Hiki iā ʻoe ke hana i kou ʻili poʻo me nā mea maʻalahi, a i ʻole hiki iā ʻoe ke kūʻai i nā exfoliants ma ka pūnaewele a i ʻole ka hale kūʻai.

Panina

Hiki iā ʻoe ke loaʻa nā lauoho alohilohi, olakino, a me nā lauoho hou aʻe ma o ka hoʻomaikaʻi ʻana i kāu mālama poʻo. ʻO nā lauoho olakino kahi hopena o kahi poʻo poʻo olakino. Hiki iā ʻoe ke mālama i kahi poʻo olakino olakino ma o ka hoʻohana ʻana i nā huahana mālama lauoho akahai a me ka hoʻopiha ʻana i kāu papaʻai, e komo pū ana me ka omega-3, nā probiotics, a me nā meaʻai e waiwai ai nā antioxidants. ʻAʻole pono ʻoe e holoi i kou lauoho i nā manawa a hiki. Hiki i ka shampooʻana i kou lauoho ke wehe i kou lauoho i nā aila kūlohelohe. Ke ala āu e hoʻohana ai ʻokiʻoki lauoho hiki i ka hopena i ke olakino poʻo.

ʻO James Adams
ʻO James Adams

ʻO James kahi loea lauoho lauoho a me ka hoihoi i ka ʻumiʻumi. He ʻike kona i ka mākeke scissor Kepanī a me ʻAmelika ʻĀkau a ua hooikaika e lawe i ka ʻike e pili ana i ka ʻoki lauoho ʻana i hoʻokahi wahi. Ke kākau nei no Japan Scissors USA, ua nānā ʻo ia i nā māka ʻūlū lauoho Kepani, nā hiʻohiʻona, a me nā kaʻina hana, no laila hiki iā ʻoe ke hana i kahi koho maikaʻi loa i nā ʻokiʻoki i ka manawa mua.