HOOLAHA KUAKAKA | HO'I MA'alahi a me ka ho'ololi

0

Kuʻulua kāu Kāpena

Kuhikuhi ʻenehana ʻoki lauoho ʻo Point

na James Adams Augate 27, 2021 Heluheluʻia ka 6 min

Ke alakaʻi ʻenehana ʻoki lauoho ʻo Point - Japan Scissors USA

ʻO ka ʻoki kihi kekahi o nā ʻenehana ʻoki hoʻokaʻawale i kahi lauoho lauoho luhi mai kahi mea pīhoihoi.

Hoʻohana ʻia ka ʻoki lauoho kihi no ka kikokiko ʻana i ka lauoho a me ka hemo ʻana i nā kaula nui ma nā kihi. Hana kēia i nā papa like ʻole e kāwili nani a hoʻonani i kou lauoho.

Hiki ke hoʻohana ʻia ka ʻoki kihi no ka hoʻolālā lauoho kāne a wahine paha. Hiki ke hoʻohana i ka ʻoki kihi no nā lauoho ʻelua a maloʻo a maloʻo paha, e like me ke ʻano a me ka mānoanoa o ka lauoho. Hiki iā ia ke kōkua i ka hoʻoponopono ʻana i nā lauoho i kūpono ʻole.

Pehea ʻoe e hoʻohana ai i ka ʻenehana hōʻoki kiko?

No ke aʻo ʻana pehea e ʻoki ai i ka lauoho, pono ʻoe i nā mākau a me nā pono hana ʻelua. E pono ana ʻoe i nā pono hana no ʻoki kiko a me nā kaila like. ʻO kēia mau pono hana:

  • ʻO kahi kāwili
  • Hiki iā ʻoe ke hoʻohana i nā shears 6.5-inch no ka ʻoki ʻana, a i ʻole ka nui ʻē aʻe āu e ʻoluʻolu ai a hāʻawi iā ʻoe i ka kaohi loa.
  • He noho maikaʻi
  • aniani

ʻO ka mea mua, pono ʻoe e ʻoki i ka lauoho i nā ʻāpana e hoʻomaka ana i ka maʻi poʻo. E hoʻopili mālie i kahi ʻāpana o ka lauoho, a laila hoʻopaʻa paʻa iā ia me kou manamanalima ma 6cm mai kona piko.

Pono ʻoe e waiho i kahi ākea ma waena o kou mau manamana lima, nā kihi o ka lauoho, a me ke koena o ka lauoho no kēia ʻano hana. E hōʻoia pono ʻoe ʻaʻole kokoke ka lauoho i nā ʻōlelo aʻoaʻo. Pale kēia iā ia mai ka hāʻule ʻana a paʻakikī i ka texturize ʻana.

Ke loaʻa kou lauoho i ke kūlana kūpono, hiki ke hoʻohana i ka lima ʻē aʻe e hopu i kāu ʻūlū, mea ʻokiʻoki a hoʻopaʻa paha. Pono ʻoe e hoʻopaʻa pololei i ke ala āu e makemake ai e ʻoki i ka lauoho.

Ke hoʻohana nei i kāu ʻokiʻoki e ʻokiʻoki i ka lauoho, pono ʻoe e hoʻomanaʻo ʻo ka pahuhopu ke texturize i nā ʻōlelo aʻoaʻo a ʻaʻole e hoʻemi i kona lōʻihi. ʻAʻole pono ʻoe e ʻokiʻoki i ka nui o nā lauoho.

Hiki iā ʻoe ke lilo i mau lauoho hou aʻe inā hoʻonohonoho ʻoe i kāu ʻūlū ma ke kihi o ka lauoho.

Ke pau ʻoe me hoʻokahi wahi o ka lauoho, e hele i ka ʻāpana aʻe a kāhili hou i ka lauoho a loaʻa iā ʻoe ke ʻano makemake. ʻO ka ʻoki kihi, ʻaʻole like me nā ʻano texturizing lauoho ʻē aʻe, lawe i ka manawa he nui no ka mea pono ʻoe e ʻokiʻoki lahilahi i nā wahi liʻiliʻi loa.

1. E mālama i nā ʻokiʻoki ma 45 kekelē.

I mea e hoʻonui ai i kahi ʻano lahilahi, e paʻa i ka hope o kāu ʻūʻī i lalo. No ka loaʻa ʻana o kahi pale a choppy me kou lauoho, mai hoʻohaʻahaʻa i nā ʻokiʻoki ma lalo o 45 kekelē.

2. E hana i kahi ʻoki o 1 ʻīniha loa

Ma hope o kou kuʻi ʻana i ka lauoho ma waena o kou manamana lima (e like me ka mea i wehewehe ʻia ma nā paukū i luna aʻe), mai ʻokiʻoki i kahi hohonu o hoʻokahi ʻīniha. Inā makemake ʻoe e hoʻokō i kahi hopena koʻikoʻi, pono e ʻoki kahi kihi kiko i 1 ʻīniha o ka lauoho. Eia nō naʻe, hiki iā ʻoe ke hele a hohonu ma mua o 1 a 2 ʻīniha. ʻAʻole pono kēia hana i 5 cm (5 iniha) ka lōʻihi.

He mea nui e hoʻomaopopo i ka mea kūʻai aku i ka nui o nā lauoho āu e ʻoki nei ma mua o kou hoʻomaka.

3. Wehe i ka papa lalo o ka lauoho

Lawe i kahi ʻāpana o kou lauoho a paʻa i waena o kou mau manamana lima, ma kahi o 2 ʻīniha ma luna o ka piko. E kau ka lauoho i lalo, ma kahi o ka huki ʻana i luna e like me ʻoe no ka lauoho pōkole. A laila, e hoʻohana i kāu mau ʻūmū e hoʻomaka i ke ʻoki ʻana i luna.

Hana ʻia kēia i mea e pale ʻole ai i ka lauoho ke nānā pololei.

Nā ʻōlelo aʻoaʻo a me nā mea maʻalea no ka ʻokiʻoki lauoho wahi

  • ʻO ka ʻoki kihi kahi ala lohi a hoʻomanawanui e ʻoki i nā ʻāpana liʻiliʻi o ka lauoho. He hana hoʻopau manawa. Hoʻowalewale ʻia paha ʻoe e ʻokiʻoki wikiwiki a i ʻole me kahi ʻāpana nui aku, akā ʻaʻole kēia ke koho ʻoi loa. ʻOi aku ka maikaʻi e lawe lohi a ʻokiʻoki i nā liʻiliʻi o ka lauoho i ka manawa hoʻokahi.
  • E akahele i ka hoʻohana ʻana i nā ʻokiʻoki. E kau i kāu ʻūlima i kūlike i ka wēlau o ka lauoho. Hōʻalo i ka hoʻokomo hohonu ʻana i ka lauoho. Hiki i kēia ke alakaʻi iā ʻoe i ka ʻoki ʻana i kou lauoho hohonu a i ʻole ka makaʻu ʻana i ka lauoho. Hana ʻoi aku ka maikaʻi o ka ʻoki kihi, hoʻomau, a akahele.
  • ʻO nā ʻoki ʻoki ʻana i ka ʻoihana, nā pahi kaua, a me nā mea ʻokiʻoki. No ka loaʻa ʻana o kahi ʻoki maikaʻi loa, e hoʻohana i nā sheers me nā pahi lōʻihi.

Pehea e hoʻohana ai i nā ʻenehana ʻoki lauoho ma ka lauoho pōkole a me ka waena

1. Hoʻopili i kou lauoho.

E holoi pono i kou lauoho. No ka hemo ʻana i kekahi tangle a hoʻokuʻu i nā lauoho, pono ʻoe e hoʻopili i kou lauoho.

E hoʻomaloʻo a hoʻoponopono i kou lauoho ma hope o ka pau ʻana o ka lauoho a i ʻole ke texture.

2. E lawe i kahi ʻāpana liʻiliʻi e ana ana ma kahi o 5 cm (2 ʻīniha).

E hoʻohana i kou lima kīnā ʻole e kāwili i 2 ʻīniha (5 cm) ʻākau. ʻOiai ka lauoho i loko o kāu waihona, paʻa i ka lauoho ma waena o kou waena a me kou manamana lima.

Hoʻomaka e hana i kahi neʻe pōʻai me nā ʻūpā.

ʻAʻole pono ʻoe e paʻa i kou lauoho ma mua o 2 ʻīniha i ka manawa hoʻokahi. Hiki i kēia ke hoʻohuli i kou lauoho a paʻakikī e hoʻokō i kahi ʻano maʻalahi. Ke hana nei me ka liʻiliʻi ma mua o 2 iniha ʻaʻole paha e hāʻawi iā ʻoe i kahi ʻano maikaʻi loa.

3. E hoʻonoho i ka ʻumiʻumi lauoho i lalo

ʻOkoʻa ka ʻoki kihi i nā ʻoki maʻamau e koi iā ʻoe e hoʻopaʻa pololei i nā ʻokiʻoki. Akā, pono ʻoe e mālama i nā ʻokiʻoki ma ke axis like me kou manamana lima.

ʻAʻole hōʻemi ka ʻoki kihi i ka lōʻihi, akā hemo i ka nui a hana i kahi ʻano nani. Pono ʻoe e hoʻoneʻe i kāu mau ʻūpā i kahi ʻano zigzag.

4. Hiki iā ʻoe ke hoʻomaka i ka hemo ʻana i nā ʻāpana lauoho nui

E hoʻohana i kāu ʻokiʻoki e ʻokiʻoki ma kahi o 1 inch (22.5 cm) o ka lauoho. E ʻokiʻoki hou i ka neʻe ʻana i nā ʻoki i 0.3cm. E hoʻomau i ka neʻe ʻana i nā ʻokiʻoki i lalo o ka lauoho, e hana i nā neʻe like me kēlā me kēia neʻe. Ua hana ʻoe i nā awāwa a i ʻole nā ​​piko i kou lauoho ke pau ʻoe.

I mea e hōʻalo ai i ka nānā maka ʻana, e mālama i ka lōʻihi o kou lauoho i kahi kiko maʻamau.

5. E hōʻemi mai lalo a i luna

E hoʻomaka i ka piko o kou ʻāʻī a hana i kou ala i nā ʻaoʻao. A laila, e neʻe ʻoe i ka kalaunu a i luna. 

I ka manawa hea ʻoe e hōʻalo ai i ka hoʻohana ʻana i ke ʻano o ka haircutting technique?

He manaʻo maikaʻi loa ka ʻoki kihi no ka ʻohana a me nā hoa aloha, akā ʻaʻole holo kekahi manawa. ʻAʻole kēia nā kūlana ʻoi loa no ka oki kiko.

  • Inā lahilahi ka lauoho o ke kumuhana
  • Inā makemake ka mea kūʻai aku i kahi lauoho nani, ʻaneʻane minimalistic
  • Inā ʻaʻole ʻoe he loea mākaukau, mai ʻoki i kou lauoho i ka mua.

Hiki i ka ʻoki kihi ke hāʻawi i kou ʻano lauoho a me ka ʻono, akā ʻaʻole pono e hoʻohana ʻia ma ke ʻano he ʻano maʻamau. Eia kekahi o nā kumu i koi ʻole ʻia ai ka ʻoki kiko. Inā lōʻihi ka lauoho o ka mea kūʻai aku a i ʻole permed a wavy paha, pono e hōʻalo ʻia ka ʻoki kihi. He mea koʻikoʻi e loiloi i ke kūlana ma mua o ka hoʻohui ʻana i kahi ʻano.

Panina: he aha kāu e pono ai e ʻike e pili ana i nā ʻoki lauoho lauoho kiko

ʻAʻole lawa kēia mau mea hana. He mea nui ka hoʻomanawanui. Hiki i ke ʻoki kiko ʻana ke lilo ʻoe i hoʻomanawanui. E lilo ʻoe i ke ahonui inā ʻaʻohe ou ahonui. Hiki i kēia ke kumu i ka maikaʻi ʻole o ke ʻoki. Pono ʻoe e noho i kahi noho ʻoluʻolu i neʻe ʻole ai kou lauoho i ka wā o ka ʻoki.

ʻOki kiko hiki ke hana i nā ala ʻelua. E hoʻokuʻu i kou lauoho i kau maʻamau, a i ʻole hiki iā ʻoe ke huki i kou lauoho ma waena o kou manamana waena a me nā kihi o kou manamana lima. Hiki i ka mālama ʻana i kou lauoho ke kōkua iā ʻoe e ʻike i ka nui o kou ʻoki ʻana. Inā ʻae ʻoe i kou lauoho e kau, hiki iā ʻoe ke hōʻoia ʻaʻole ʻoe e ʻokiʻoki hou.

ʻAʻole pono e huluhulu kou lauoho. Akā, e hoʻohana i kahi waihona e ana i kou lauoho a huki i kahi laina pololei. ʻO kēia ke ʻano hana maʻalahi e ʻokiʻoki i ka lauoho i ka hale lauoho. Hiki ke hoʻohana ʻia i ka piko o kahi ʻoki e ʻokiʻoki koke i ka lauoho. ʻAʻole pono ʻoe e hele hohonu i ka lauoho. E māmā lākou i ka nānā, akā ʻaʻole pono ka pōkole.

E ʻoki i ka lauoho i hiki ke loaʻa me kēlā me kēia pā. Ke pau ʻoe, hoʻi i hope i lalo a hoʻokuʻu i ka ʻāpana. A laila, e nānā hou i ka lauoho a hoʻomaka hou. Ke nānā kūlohelohe nā hopena, ua pau ʻoe.

Inā ʻoki ʻoe i kou lauoho ponoʻī, hiki iā ʻoe ke hoʻopau iā ia i ke aniani. Hiki i ka mea kūʻai aku ke nānā i ka huahana i pau a hoʻolohe i kā lākou mau manaʻo. Hiki i ka mea kūʻai aku ke ʻike i ka huahana hope loa a hāʻawi i ka pane.

ʻAʻole pono ka lauoho lauoho pono iā ʻoe e mānoanoa. Ma mua o kou ʻoki ʻana i kou lauoho, akā, he mea nui e ʻike pehea e kuhikuhi pono ai i kou lauoho. Hiki i kahi ʻoki wikiwiki ke hoʻohui i ka hoihoi o ka maka i kou lauoho, hoʻoliʻiliʻi i ke kaumaha, a hūnā i kahi laina maopopo. Mālama ke ʻoki ʻana i kou lauoho.

ʻO James Adams
ʻO James Adams

ʻO James kahi loea lauoho lauoho a me ka hoihoi i ka ʻumiʻumi. He ʻike kona i ka mākeke scissor Kepanī a me ʻAmelika ʻĀkau a ua hooikaika e lawe i ka ʻike e pili ana i ka ʻoki lauoho ʻana i hoʻokahi wahi. Ke kākau nei no Japan Scissors USA, ua nānā ʻo ia i nā māka ʻūlū lauoho Kepani, nā hiʻohiʻona, a me nā kaʻina hana, no laila hiki iā ʻoe ke hana i kahi koho maikaʻi loa i nā ʻokiʻoki i ka manawa mua.


Waiho i ka manaʻo hoʻopuka

E ʻae ʻia ka manaʻo ma mua o ka hōʻike ʻana.


Eia kekahi i loko o nā ʻatikala Gunting & Shears

No ke aha e lilo ai ka ʻokiʻoki i ka ʻōpala? Ka ʻEpekema Ma hope o ka Rust a me ke kila kila - Japan Scissors USA
No ke aha e lilo ai ka ʻokiʻoki i ka ʻōpala? ʻO ka ʻepekema Ma hope o ka Rust a me ke kila kila

na Jun Oh Ianuari 22, 2022 Heluheluʻia ka 2 min

heluhelu mai o More
He aha ka Hook on Hair Scissor Hands? Hoʻopaʻa Hook, Tang & Manamana - Nā ʻokiʻoki ʻo Iapana USA
He aha ka Hook on Hair Scissor Hands? Hooki, Tang & Manamana

na Jun Oh Ianuari 21, 2022 Heluheluʻia ka 2 min

heluhelu mai o More
ʻOi aku ka maikaʻi o ka lauoho ʻokiʻoki i nā lawelawe USA | ʻOi ʻoi ʻoihana - ʻAla ʻAi ʻAmelika ʻAmelika Hui Pū ʻIa
ʻOi aku ka maikaʻi o ka lauoho ʻokiʻoki i nā lawelawe USA | ʻOi ʻoi ʻoihana

na Jun Oh Ianuari 20, 2022 Heluheluʻia ka 4 min

heluhelu mai o More